Oppdal 2015

Tradisjon tro, reiste Vg1 på tur til Oppdal uka før vinterferien. Kl. 06.00 var elevene på plass i bussen, den ene trøttere enn den andre, men alle klare for tur. Første stopp var Levanger og shopping på Magneten. Videre gikk turen til Malvik og omvisning på slakteriet der. Etter omvisningen der delte vi oss etter programfaga, og var på omvisning hos Erling Haug, Tine Tunga og Leangen Travbane. Før vi forlot Trondheim var vi i toppen av Tyholt-tårnet og spiste pizza mens vi nøyt utsikten over Trondheim by. I år som ca. 30 år før, overnatta vi på ImI-stølen i Oppdal. Det er et flott leirsted som passer veldig godt til vårt opplegg. Der ble vi møtt av trivelige ansatte som serverte oss herlige og smakfulle retter gjennom hele uka.

I løpet av uka var det ikke mulig å kjede seg. Den var fullstappa med aktiviteter fra morgen til kveld, og man hadde mulighet til å få være med på akkurat det man ønsker. Første dagen var vi alle i skitrekket. For noen var det første møte med slalom, mens andre tok det ene trikset etter det andre. Vi hadde grilling og pølser midt i bakken, og en pause der i solsteiken med flott utsikt over Oppdal, var ikke å forakte.

Videre i uka var det mange som fikk ta turen til Folldal og prøve hundekjøring der. For mange var dette høydepunktet i løpet av uka. Der hadde vi dyktige instruktører som veileda oss på en god måte. Vi fikk alle egne hundespann som tok oss med på tur. Dette året fikk den ene gruppa en lengre tur oppe på snaufjellet, i et nydelig terreng med sikt blant annet mot fjella i Rondane. Noen fikk en fin dag på hesteryggen på Kvistli, der de hadde et opplegg med islandshester. Ut i fra bildene å bedømme, så det ut som en bra og innholdsrik dag. Forholdene i skiløypene var også svært gode i år. Vi fikk oss en god skitur i flotte løyper, med bål, pølser og marsmallows i lunsjpausen. Alle elevene som var med på turen gikk nærmere to mil denne dagen. Imponerende! Et siste tilbud på turen var isfiske. Mange prøvde fiskelykken der, men det var bare Odd Egil som fikk fisk på kroken.

Også kveldene var fulle av aktiviteter. Ene kvelden fikk vi en kinofremvisning bare for oss, noen var på bowling, svømmehall og enkelte fikk seg også en runde med curling. Siste kvelden var det bildeshow og underholdning av elevene. En kveld med god stemning der latteren satt løst både hos elever og ansatte. Ut i fra bildeshowet var det nok ingen som var i tvil om at det hadde vært en bra uke! Men, etter en sånn aktiv uke, var vi alle klare for en uke med ferie…