Et møte med Kiabakari

For tredje gang var det noen heldige elever og ansatte fra Val som fikk lov til å reise til Tanzania og Kiabakari for å bli bedre kjent med bibelskolen og elevene der. Dette året var det Cecilie Holta og Ole Johan Moe, i tillegg til undertegnende.

Med koffertene fulle av Val-effekter, øremerker til gris og skittskraper satte vi oss spente i flyet med Nairobi som første reisemål. Der var vi noen dager, før vi reiste videre til Tanzania.

På Kiabakari ble vi tatt godt i mot fra første stund av Lars og Kjersti Stensland. Første morgenen var vi oppe allerede kl. 07.00 for å være med på åkeren og høste mais. Bibelskolene dyrker mye av maten sin selv, og det var i år svært gledelig at maisavlingen var så bra. Gjennom uka var det mais over hele skolen som tørka, og ble gjort klart til maling. Det var kjekt at vi fra landbruksskolen Val fikk være med på åkeren og se hvordan de driver jordbruker der nede. Cecilie fikk satt seg selv i respekt da hun tok over traktorkjøringa med hengeren full av bibelskolestudenter. Et syn de nok sent vil glemme.

Gjennom dagene på Kiabakari fikk vi virkelig et innblikk i den tanzanianske kulturen og møte med folkene ga mange inntrykk. Det er et svært gjestfritt folk, og vi fikk være med på flere hjemmebesøk. Det var også svært kjekt å få bli kjent med bibelskoleelevene. I år var det rett over 30 studenter der, og de fleste var rundt tyve år. Vi spilte fotball og basketball, og hadde engelskundervisning for dem.

Videre gikk turen til Serengeti nasjonalpark. Med kameraene lett tilgjengelig hang vi store deler av turen ut av vinduet for å få fotografere alle dyra som befinner seg der! Vi fikk både elefanter, giraffer, leopard og løver på nært hold, for å nevne noe. I parken møtte vi Teft som vi overnatta sammen med på en av flere campingplasser. For enkelte av oss (Ole Johan), var det litt av et adrenalinkick da han så en bøffel bare meter unna teltplassen. Vi andre var letta over at vi sov over det hele..

Vi får være med å støtte Kiabakari og driften av bibelskolen der, men vi har også en vennskapsskole som vi kan få lære noe, men de har også masse de kan lære oss. Vi er svært glade for samarbeidet og håper at enda flere Val-elever kan få reise ned og bli bedre kjent med folka der!

Grethe Stople