Åpningsmarkering i fjøset

Fredag var det endelig tid for en skikkelig markering av det nye fjøset og gårdstunet som vi har fått det siste året.
Selv om de første dyrene flyttet inn i midten av oktober, så har tiden gått helt frem til nå med å få alt klart i fjøset. Det er mange detaljer som skal på plass og ikke minst var det mye å gjøre med garderober, kontor og undervisningsrom. Fremdeles er det en del småting igjen inne og ganske mye igjen av utearealet.

Fredagen var det først åpent hus i fjøset, med kaffe, kaker og god prat. Men først og fremst var det mange som kom for å se hvordan bygget har blitt og løsningene som vi har valgt. Mange bønder fra regionen vår hadde tatt turen og andre hadde reist lenger. Det var mange gode spørsmål og kommentarer. Det var nok over 100 gjester og mange gav seg god tid til å studere fjøset.

Etterpå ble det servert en god lunsj i matsalen før det var tid for informasjon og hilsener i auditoriet. Prosjektleder Vegar Brenne og rektor orienterte om prosjektet. Etterpå vanket det mange gode og inspirerende ord fra politikere, bønder, leverandører, kolleger fra Mære landbruksskole, eieren vår NLM og flere med. Det er svært kjekt for skolen at mange setter pris på det vi gjør når vi satser slik.

Takk til alle som bidrog til en flott dag på Val!

Vi håper at fjøset vil bli til nytte, glede og velsignelse for skolen, elever og ansatte.