Bønder i byen

Nærøy har mange kreative bønder, og en lørdag i september bestemte de seg for å vise seg fram i samlet flokk i kommunesenteret (eller «By`n» på folkemunne) Kolvereid. Selvfølgelig ville de ha med elevene fra Val vgs også, og de var ikke tunge å be!

På torget i Kolvereid sentrum var det stor aktivitet med utstilling av traktorer i alle størrelser, kyr geiter og kaniner, ulike konkurranser, mulighet for å få kjøpt seg en matbit og ikke minst hesteridning på to av hestene fra Val. Mye folk og til tider kø på mest populære aktivitetene, og blant de aller mest populære var nok ridningen som hesteelevene fra Val hadde ansvaret for. Her var det lang ventetid for å få en ridetur på en stor og flott hest, med en kyndig hestepasser fra hesteklassen VG2 trygt ved siden av. Det er nok mange små jenter som er fast bestemt på å gå hestelinja på Val etter en slik dag! Elevene fra landbruksklassen hadde en egen stand der folket kunne prøve seg på konkurranser som jurklutkasting, mutterstabling og hurtigskifte av motorsagkjede. Flott antrukket i Val t-skjorter for anledningen fikk de også drevet litt reklame for skolen, samtidig som de var gode ambassadører for landbruksnæringen! Og inn i mellom fikk de også tid til å diskutere hvilken traktor som duger best, men her blir nok fremtidens bønder aldri enige!