Avslutningsfest for Vg2 og Vg3

Plutselig er den der igjen, avslutningsfesten for endt skoleår. De fleste av oss føler nesten at vi nettopp hadde kommet i gang med skoleåret, før dagen er der og et skoleår er over. Kan det være travle dager med lekselesing, innleveringer eller forberedelser som gjør at tiden flyr fra oss?

Uansett, avslutningsfesten kommer alltid brått på og dagen er der hvor vi skal feire for at nok et skoleår er gjennomført, og det er på tide å ta et tåredryppende farvel. Stolte Vg2- og Vg3-elever kommer stivpyntet til festen med smilende hvite tenner, som viser at nå er de kommet enda ett skritt videre på veien mot sin yrkeskarriere. Flere foreldre har møtt opp på festen for å «hylle» sine håpefulle ungdommer. De viser tydelige at de er glade og stolte over at ungdommen sin har blitt et år modnere og med masse god viten i bagasjen.

Festen startes med stor tradisjon med velkomsttale ved rektor, som i år ble holdt av rektors stedfortreder Svanhild Øpstad. Hun hadde stort fokus på hvilken fantastisk flott gjeng med elever vi har hatt i året som har gått. Deretter synges Valsangen og andaktstund med vår fantastiske kristendomslærer Josef Birgerson. En tradisjon tro ved slike fester er at elever og lærere gir hverandre tilbakemeldinger hvor mye de setter pris på hverandre. For det å være en del av Val-samfunnet, er ikke bare at det skal læres viten fra bøker og presentasjoner, men her er det også lagt stor vekt på en porsjon av livets lære.

Stunden i «stua» avsluttes med bildeshow fra året med masse gode minner med av god latter og tårefylte øyne.

En av tradisjonene ved avslutningsfesten er fotografering av klassene i kongetrappa. Dette vekker gode minner i ettertid.

I skolens ferdigpyntede festsal ble det servert festmiddag med herlig dessertbord av vårt herlige kjøkkenpersonale med vår fantastiske kokk Gunnhild K.Brun i spissen. Det er alltid en begivenhet å sette oss til bords når denne gjengen er i sving.

Jeg vil for dette skoleåret rette den største takken til alle elevene ved Val. For en fantastisk gjeng dere er og har vært, og som gjør at det bare er herlig å være lærer ved Val. Sammen er vi dynamitt og uknuselig!

Lykke til videre og god sommer til dere alle…

Geir Holten, lærer