Åpen gård

Lørdag 24. mai var det atter engang åpen gård på Val. Selv om det til tider regnet så rett ned som det bare kan gjøre i Namdalen, var oppmøte gledelig stort. På forhånd hadde både elever og lærere gjort klart til ulike aktiviteter som skulle foregå utover dagen. I Maskinhallen var det utstilling av kalver, sauer med lam og smågris. I tillegg var det muligheter for å hoppe i høyet, samt å få ansiktsmaling av dyktige barnehagetanter fra Lilleval barnehage. I ridehallen hadde elevene på hestelinjen satt opp et forrykende hesteshow. Med fulle tribuner ble vi tatt med inn i cowboyenes rike. Både hester og ryttere leverte en meget god forestilling.

I forkant av åpen gård hadde noen av de dyktige lærerne innenfor akvakultur vært ute og satt garn i håp om å få noe spennende de kunne vise fram. Det resulterte i et lite akvarium som ble spesielt interessant blant den yngre garde. Her kunne de studere blant annet krabber, kråkeboller og rognkjeks på nært hold. Elevene på akvakultur bisto med å svare på spørsmål til de mange frammøtte.

Gjennom hele dagen var det ulike småaktiviteter som foregikk rundt omkring på gårdstunet. Det var alt fra melkespannkasting, melkespannholding, velte traktordekk, jurklutkasting til hesteskokasting. I tillegg var det en stasjon hvor det var mulig å få prøve å åpne en glassflaske med cola ved hjelp av minilasteren. Etter en noe mislykket prøverunde med de ansvarlige for aktiviteten hvor glassflasken ikke var like hel etterpå, var det flere og flere som klarte å åpne flasken ved hjelp av minilasteren. Premien var selvsagt flasken med cola. I tillegg ble det i år som i fjor arrangert en kuskitbingo. Til sammen 100 ruter ble solgt og vinneren ble en av våre kommende bønder og vg1 elev, Ludvik Lænn.

Været tatt i betraktning ble dette en veldig vellykket dag. De frammøte så ut til å trives og kunne innimellom slagene kjøpe både kaffe, lapper, rømmegrøt og grillmat. Vi på Val ser allerede fram til neste år. Da har vi forhåpentligvis et nytt fjøs vi kan vise fram også.