Fra hesteryggen på Val til motekonsulent i Oslo

1

Sommeren nærmer seg med stormskritt, med både tentamener og eksamener rett rundt hjørnet. Denne tiden på året er for mange veldig spennende, da man må bestemme seg for veien videre. For Mathea Værang på Vg3 SF, fikk planene plutselig en annen retning.

Mathea hadde søkt seg til Trondheim for å utdanne seg til fysioterapeut, og hadde planene klare. På samme tid var hun innom en nettside og tok en quiz for å vinne studieplass på Imageakademiet i Oslo, på et studium der man blir motekonsulent. Sjokket var stort da hun en dag ble oppringt og fikk beskjed at hun var den heldige blant 1700 som vant en gratis skoleplass på Imageakademiet. Venninnene og familien skjønte ingen ting da hun fortalte om planene for høsten, men syntes jo selvfølgelig at det var veldig artig. Nå drømmer mora til Mathea både om bli-ny-dager og broderte bunader..

Interessen for mote har alltid vært til stede hos Mathea, og hun har flere ganger vært innom tanken om å ta et studium i denne retningen. Hun er usikker på hva hun eventuelt vil bruke dette året til etterpå, men ser på det som svært lærerikt og spennende.

Å flytte til Oslo er en spenningsfaktor. Fra å komme fra en liten kommune, Rødøy, i Nordland, til å gå tre år på Val, er steget stort når hun nå tar turen sørover til hovedstaden. Man skal ikke se lenge for å finne ganske mange ulikheter mellom byene Kolvereid og Oslo! Selv om det er spennende å flytte til en by der man ikke kjenner noen, gleder Mathea seg til å gjøre noe helt annet og ser på dette som en stor lærdom.

Dette er et godt eksempel på at man har alle muligheter åpne etter tre år som elev på Val vgs!

Vi gratulerer Mathea med skoleplass på Imageakademiet og ønsker henne lykke til med studiene til høsten!