Et innblikk i den store sjømatindustrien

For Fredrik Dahle Klocke og Anne-Marit Blikø, som går Vg1 Naturbruk med fordypning innen Akvakultur, ble siste uka av praksisen litt annerledes enn for de andre elevene på Vg1. Sist uke var de tre dager i Brussel for å delta på verdens sjømatmesse. Det er en stor messe med over 1600 utstillere fra 140 land. Det er en av verdens viktigste møteplasser for sjømatnæringen. Fredrik og Anne Marit deltok tidligere i vår på et sjømatkurs på Rørvik, og fikk være med på sjømatmessa i Brussel i forlengelsen av dette.

Fredrik og Anne Marit reiste sammen med kokkelærere og elever fra YNVS, i tillegg til en kokk fra Norveg.

I Brussel fikk de innblikk i mye forskjellig innenfor fiskeindustrien. Det var ca. 11 haller fulle med stander der forskjellige bedrifter fortalte om seg selv. Fra Ytre Namdal var både Nils Williksen AS og Rørvik Fisk representert. Anne-Marit forteller at dette var en god plass for bedriftene å drive business og skaffe seg nye avtaler. Det var spennende for Val-elevene å gå rundt og se på alt som rører seg innenfor fiskeindustrien. De forteller også at det er interessant å se hva som er vanlig i andre land.

Anne-Marit trekker frem at det er kjekt å få være med å gjøre noe annerledes. Det er flott å bli kjent med andre som er i samme næringa, men i andre ledd i prosessen. Fredrik forteller at han nå har fått en enda større forståelse for hvor viktig jobben som røkter er, og at nøyaktighet og kvalitetssikring er høyst nødvendig.

Både Anne-Marit og Fredrik er glade for at de har blitt mange erfaringer rikere etter å ha blitt med på både sjømatkurset på Rørvik og sjømatmessa i Brussel. De setter pris på å få andre input og vil gjerne være med på lignende igjen.